Högkänslig - HSP

HSP (Highly Sensitive Person)

           

Du är din kraft!

 2012-08-26    12:52:00   av:Högkänslig - HSP
Det finns alltid något vi gammalt ohållbart vi måste ge upp för att komma vidare i livet. Det här ger dig en ypperlig start för dig att ta tillbaka din egen kraft och börja skapa vad du vill i ditt liv.

1. Låter du andras åsikter kontrollera ditt liv? – det är inte frågan om vad andra tycker om det du gör, det är frågan om vad du tycker om vad du gör i ditt liv. Du måste göra det som är bäst för dig och inte vad som är bäst för andra.

2. Stannar du upp och försök uppskatta det du har här och nu? Många gånger kan vi kanske tro att det bara är de stora sakerna i livet som räknas. När du börjar plocka fram alla de små, inser du snart att de tillsammans blir stora. Gör det därför till en vana att stanna upp och tacka för det du har i ditt liv. Uppskatta det samtidigt som du går vidare emot nya mål i livet.

3. Kan du stannar du upp och accepterar din nuvarande situation? För att vi ska komma vidare måste vi veta var vi befinner oss. Din acceptans av din nuvarande situation gör att du har en startpunkt. Utan den är det inte lätt att veta om du ska gå åt höger eller vänster. Acceptansen vare sig du tycker om det eller inte visar dig väder sträcket.

4. Vågar du ta ett beslut? Att inte göra något är ett sätt att inte ta ett beslut. När vi inte vågar ta ett beslut så blir vi ståendes där vi är. Det är besluten som gör att vi kommer vidare i livet. Att inte ta beslut på grund av rädsla är ett omedvetet beslut att inte använda sin egen kraft. Det är dina beslut som gör att du kommer i kontakt med din kraft inifrån. Du tar ansvar för dig, ditt liv och din hälsa.

5. Kan du ta ett beslut och hålla fast vid det trots att marken gungar under dig? När saker och ting inte går som vi önskar är det lätt att börja köpslå med våra beslut. Att ta ett beslut innebär att hålla fokus på just det vi beslutat om till trots för utmaningar. När vi håller fast vid våra beslut så kommer vi slutligen att nå dem. Det är när vi ständigt byter fokus och ändrar våra beslut vi tappar bort vägen.

6. Låter du undanflykter ställa sig i vägen för dig? När du tar ett beslut så tar du ansvar för det valet. Sätt upp ett mål och håll fast vid det. Då vet du var du ska och det gör resan enklare och mer målinriktad.

7. Klarar du av att släppa det förgångna? Låt det gamla få gå. Det är en produkt av vad du tänkt och levt ut fram till idag – inget annat. Det är också något som du kan förändra och när du förlåter dig själv för dina tidigare val så skapar du ett utrymme för något nytt. Då kan du medvetet välja vad du vill fylla det här utrymmet med.

8. Flyr du undan det som är jobbigt? Det är din flykt som gör att problem kvarstår. Det är flykten som gör att du blir ståendes där du minst av allt vill. Du håller genom flykten kvar dig själv i den position som du inte önskar. Sluta springa. Möt problemen och gör vad du kan för att kommunicera i klartext varför de är ett problem. Utgå ifrån dig själv och dina känslor – då ger du utrymme för andra att utgå ifrån sina egna känslor.

9. Klarar du att släppa din önskan om att alltid ha rätt? Våga att inte alltid ha svaren på det som sker i ditt liv. När vi tror att vi vet precis vad som ska hända och hur så lämnar vi väldigt lite utrymme för mirakel i våra liv. Vi kan göra kvantsprång men bara om vi släpper de gamla begränsande tankarna om att vi vet vad som kommer att hända.

10. Stressar du fram din utveckling? Eller tillåt dig att stanna upp varje dag och reflektera över vad du gjort bra under en dag. Tillåt dig att vara duktig och ta emot av det goda du faktiskt åstadkommit under en dag. Tänk noga efter vad du lyckats med då ditt fokus på det goda ger dig mer av det goda.

11. Kan du släppa allt fokus på det du inte vill ha? När du fokuserar på det du inte vill ha ger du bara mer av din dyrbara energi till något som du inte vill. Öva på att bli mer medveten om du tänker på det som är gott och bra i ditt liv eller om du fokuserar på det du inte vill ha. Du har alla möjligheter att välja själv.

12. Ser du gåvan i din reaktion? När du blir irriterad eller känner dig arg av någon anledning, stanna upp och tacka för din medvetenhet om det hela. Du erkänner då för dig själv att du är irriterad och det gör att du släpper motståndet emot det. Tacka dig själv för den uppmärksamhet och medvetenhet du har att välja ditt fokus och se till att släppa allt agg du burit med dig. Tacka dig själv för att du gör gott för dig själv.

Ta det stegvis och uppmärksamma när du kommer en bit på vägen. Ge dig själv kärlek och kredit för att du gör jobbet. Det är så du stärker din inre kraft.

Lycka till!
Foto: Malin Abrahamsson
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?