Högkänslig - HSP

HSP (Highly Sensitive Person)

           

Värdefulla Tips!

 2012-01-15    14:46:21   av:Högkänslig - HSP


Ibland kan det vara gott med lite tips för att få perspektiv på saker och ting. Tillägg gärna dina egna speciella tips om du har några :)

1. Acceptera dig själv och din känslighet! Det är helt ok att vara känslig! Försök släppa ideer du kanske fått höra om att du är överkänslig, konstig eller svag.

2. Prata med människor du har runt omkring dig. Ge dina närmaste en chans att förstå dig genom att du pratar om hur du upplever saker och ting. Tänk på att om du ingenting säger är det inte helt lätt att förstå dig heller. När du uttrycker din känslighet kommer du att slås av hur många det finns där ute som upplever något liknande.

3. Känner du stress i en situation - ge dig själv tid och försök fokusera på din andning. Blir du fortfarande överväldigad se till att gå där ifrån.

4. Bestäm dig för att göra vissa saker när du vet att det är lugnare. Exvis. julhandla tidigt, undvik rush-hour, tänk på vilket klimat du befinner dig i, vilka människor spendrar du mest tid med i din vardag?

5. Att utmana sig själv är bra för alla människor men gör det inte i tron om att din känslighet kommer att försvinna. Så klart ska du inte isolera dig, men försök hitta balansen mellan det som utmanar dig och det som håller dig tillfreds.

6. Som kontra punkt tipsar jag alla som ofta isolerar sig att våga gå ut bland folk ibland. Det behöver inte vara något stort men se till att komma ut och visa upp dig bland dina vänner ibland.

7. Öva dig på att fokusera och koncentrera dig på saker och ting kan mildra din påverkan av din yttre omgivning till en viss grad.

8. Var noga med att få en god natts sömn.

9. Ät bra, undvik socker (som också sätter igång ditt nervsystem). Ät regelbundet för att slippa eventuella blodsocker fall.

10. Använd din kreativtet, skriv, sjung, spela, måla.

11. Tillåt dig att ha en ledig dag där du bara är för dig själv - utan att känna dåligt samvete!

12. Lär dig att säga nej. Om du ger en förklaring så släpper det dåliga samvetet garanterat, för folk förstår då hur du känner dig!

13. Utforska dina gränser och bygg upp dem med gott samvete.

14. Håll din omgivning; arbetsplats eller hem rent och välstädat.

15. Sluta dröm om att din känslighet ska försvinna, bejaka den och se var den leder dig istället.

16. Daglig meditation är bra för att slappna av och vila.
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?