Högkänslig - HSP

HSP (Highly Sensitive Person)

           

ÄNTLIGEN......

 2012-04-23    10:18:42   av:Högkänslig - HSP
börjar det uppmärksammas.

Rekommenderar verkligen läsning på SvD:

http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/existentiellt/hogkansliga-pejlar-in-vagor-i-luften_7074009.svd

Fin dag!

Att hantera stress!

 2012-04-17    18:31:29   av:Högkänslig - HSP
För ett antal år sedan gick jag hos en massör.
Hon undrade varför jag kom dit då jag inte hade mycket till stela muskler.
Jag började förklara för henne om min känslighet och berättade att jag kunde bitvis känna mig stel.

Hon berättade vidare att de flesta av hennes kunder hade muskler hårda som sten. Vidare sa hon att han var imponerad över min förmåga att hantera stress.

Det satte min känslighet i ett helt nytt ljus. Personligen hade jag fram till dess tänkt att jag var super dåligt på att hantera stress då jag inte alls klarade av vad de flesta andra gjorde.

Men hon planterade ett frö inom mig och jag insåg snart att hon hade helt rätt. Tänk så fantastiskt det är med en kropp som säger ifrån när du når dina gränser. När du ska dra dig undan och ta bättre hand om dig.

Bara för att de flesta inte har samma känslighet så behöver det inte vara något problem. Skönt att vi är olika. Överlåt istället de uppgifter som orsakar dig stress till dem som säger sig klara av dem.

Njut av att du har en fin kontakt med din kropp och att du inte byggt upp ett hårt pansar för att skydda dig.
Din kropp är ditt tempel - lyssna på den!

Hur väl känner du dig själv?

 2012-04-09    13:17:55   av:Högkänslig - HSP
Pratade med en väninna vars man är högkänslig.
Han ville inte vet av det....ännu och det har slitit på relationen under långa perioder då han varit ledsen och mått väldigt dåligt.

Så jag satt mig ner och skrev en artikel på ämnet.
Ju mer jag skrev desto klarare blev det för mig att om en människa inte väljer att helt och fullt acceptera sig själv så är det också väldigt svårt att vända det som tynger oss till något positivt.

Det här är ingen nyhet för många av oss jag vet. Men det här är en process vi måste påminna oss om att den pågår hela livet och ju mer fokus vi vågar lägga på att expandera och lära känna oss själva och hur vi fungerar desto mer "positiva val" kommer vår nya medvetenhet att servera oss.

Uppenbarligen var det en ny del av mig som trädde fram genom att jag valde att gå djupare in i ämnet. Men också för att jag vet precis hur eländigt det kan kännas att inte tycka om sin känslighet. Men jag sitter idag med en tacksamhet och kunskap om att det går att ändra på!

Det vackraste som kom ut ur det hela var att min väninnas man verkligen uppskattade vad jag skrev.
Det lyfte något inom honom när han fick läsa att han inte är ensam. Det ledde till att han ville gå vidare och lära sig mer och sig själv.

Det är egentligen väldigt enkelt att hjälpa andra och ju bättre vi mår själva desto mer effektivt kan vi vara där för andra. Så glöm inte att du är den viktigaste i ditt liv!

Medveten om din känslighet?

 2012-04-04    09:06:59   av:Högkänslig - HSP
För inte så länge sedan var jag på ett seminarium med en av mina fantastiska lärare.
Han har arbetat med självutveckling i över 50 år.
En av de få jag känner som "walks his talks".

När vi pratade förklarade han att han under många år jobbat för att bli mer känslig då han förstod innebörden av det.
Han har jobbat större delen av sitt liv med att bli mer känslig.

Personligen har jag också jobbat, om än för att bli mindre känslig.

Poängen är: Ja vi är alla känsliga varelser. Det är något vi kan utveckla och använda oss av i livet på de mest fantastiska sätt. Eller vi kan vara födda med den och göra den till vår bästa vän.

Men det handlar då inte längre om känslighet utan istället om medvetenhet.
Fråga vad den kan göra för dig istället för hur du kan mota den bort.

När du som känslig lär känna dig själv börjar du också förstå din känslighet.

När du som icke känslig lär känna dig själv inser du antagligen att den inte är så dum att ha.


Kraftfull som känslig

 2012-04-01    18:18:20   av:Högkänslig - HSP
Jag har otaliga gånger i mitt liv fått höra att jag är för djup och det tog mig en god stund in i livet att fatta att jag kunde bolla påståendet tillbaka och säga "kanske är du istället ytlig".

Personligen tror jag att det högkänsliga måste jobba med mest är att inte invaggas i den falska tryggheten om att icke högkänsliga sitter på någon slags sanning.

De är förvisso en majoritet och det är ju inte nyhet att människor som regel har svårt att acceptera minoriteter. Inte för att dessa grupper egentligen gör något fel men för att vi som människor helt enkelt har svårt att acceptera det vi inte förstår.

Det är inte länge sedan människan trodde att jorden var platt och det är klart att vem som helst hade varit livrädd att segla över kanten - trots det var det de som vågade segla vidare.

Vi har en enorm utvecklings potential bubblandes inom oss om vi bara vågar vara dem vi verkligen är. Om vi vågar ta det där första steget för att lära känna oss själva och för att erkänna vår egen storhet. Då är mer än halva jobbet gjort.

Låt dig som högkänslig inte nedslås av att människor inte förstår dig. Se dig istället för den du är. Ta tillbaka din kraft och ta valet att älska din känslighet - det är då den öppnar alla dörrar för dig.

Din känslighet är din kraft - använd den!
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!